Liftutbildning

Kursinformation

Liftar som hanteras fel innebär olycksrisker för föraren, personal på arbetsplatsen och allmänheten. Med vår utbildning undviker du sanktioner och minskar risken för tillbud, olyckor och allt som följer därav i form av kostnader för sjukskrivningar, rehabilitering, produktionsbortfall och maskinreparationer.

Kursboken vi använder är SUUAB:s egen. Boken är speciellt framtagen för vår utbildning och är godkänd för auktoriserad liftutbildning av Liftutbildningsrådet. Våra utbildare är certifierade och utbildningen sker enligt SS-ISO 18878:2013, Liftutbildningsrådets LLP 1 och AFS 2006:6. AFS 2006:6 finns på Arbetsmiljöverkets hemsida (www.av.se), Standarden tillhandahålls av SIS och liftläroplanen LLP1 går att ladda ner från www.liftutbildning.se

Målgrupp

Alla som använder skylifts/mobila arbetsplatt­formar samt arbetsledare och skyddsombud. Privatpersoner är också välkomna till denna kurs.

Kursmål

Ge goda kunskaper om liftar, användningsom­råden och konstruktion. Stor vikt läggs vid säkerhet för att minska skador på personer/materiel.

Kursinnehåll

  • Lifttyper och användningsområden.
  • Liftens konstruktion.
  • Lagar och arbetsmiljö.
  • Kontroll och besiktning.
  • Arbetssätt och handhavande.
  • Säkerhet och ansvar.
  • Utveckling.

Kurslängd

1 heldag.

Utbildningsbevis

Efter godkänt praktiskt och teoretiskt prov erhålles utbildningsbevis i form av tryckt plastkort. Utbildningsbeviset utfärdas enligt Lift­utbildningsrådets rekommendationer och har en giltighetstid på 5 år

Kursorter

SUUAB utbildar över hela Sverige. Under fliken Boka kurs hittar du våra planerade utbildningar. Passar inte någon av dessa är det bara att kontakta någon av våra säljare så försöker vi ordna en lösning som passar Dig!

Kursmateriel, frukost och lunch ingår.

Pris 2300 kr 

Boka / Kursstart

Klicka för att boka och se aktuella utbildningar.

 

Ring Lotta för bokning, frågor och annan information.

Kontakta Lotta von Braun:

0768 – 66 31 58

lotta@suuab.se

Kursinformation i pdf-format
Kursinfo

Klicka på bilden för att öppna pdf-filen.